De combinatie tussen architectuur en interieur is voor mij vanzelfsprekend. Ga je bouwen of verbouwen dan begint alles met een kloppende plattegrond. Je moet zorgen dat de functies logisch zijn verdeeld en de routing klopt. Op die manier ontstaat vaak al een heldere structuur. Met deze structuur kun je in kleur- en materiaalkeuzes verbindingen maken of juist zones een eigen sfeer geven. Hierover heen komt dan een verlichtingsplan dat ook weer ruimtes kan verbinden maar ook sfeer op bepaalde plekken geeft.
Als alle functies bekend zijn kunnen deze verder ontworpen worden, of het nu gaat om het ontwerpen van een volledige keuken of badkamer, of maatwerk onderdelen als inbouwkasten of een haardmeubel. Alles heeft zijn plek en kan in het totaalbeeld van kleuren en materialen mee gaan doen, om een kloppend maar ook spannend totaalbeeld te krijgen. In combinatie met alle losse inrichting en stoffering passen dan alle onderdelen bij elkaar voor een harmonieus geheel.
Ook buitenruimtes horen tegenwoordig vaak bij een ontwerpopgave. Tuinen zijn meer dan ooit echte verblijfsruimtes geworden, met terrassen, veranda’s, buitenkeukens. Dit in combinatie met zichtlijnen, verlichting en materialen uit de architectuur die terugkomen in de tuin maken de overgang tussen binnen en buiten steeds minder hard.